ProsjektLogg

Ungdomspolitisk panelsamtale

6. september arrangerte Norsia Tenker Tanker i samarbeid med Humbar ungdomspolitisk panelsamtale i Hønefoss. Her skulle velgerne bli bedre kjent med de unge listekandidatene i kommunevalget 2023.

Publisert: 3. desember 2023 Sted: Hønefoss

UNGDOM SOM SER VIKTIGHETEN AV Å ENGASJERE SEG POLITISK: Fra venstre; Erlend K. Ø. Kåsereff (23) fra Norsia Tenker Tanker, Mina Minaie (19) fra Sosialistisk Venstreparti, Tora Alvilde Tungesvik (24) fra Arbeiderpartiet, Even Jacobsen (19) fra Venstre og Benedicte Hundhammer (24) fra Høyre. Foto: Lars Olsen.UNGDOM SOM SER VIKTIGHETEN AV Å ENGASJERE SEG POLITISK: Fra venstre; Erlend K. Ø. Kåsereff (23) fra Norsia Tenker Tanker, Mina Minaie (19) fra Sosialistisk Venstreparti, Tora Alvilde Tungesvik (24) fra Arbeiderpartiet, Even Jacobsen (19) fra Venstre og Benedicte Hundhammer (24) fra Høyre. Foto: Lars Olsen.

Debatten ble ledet av samfunnsdebattant og tidligere journalist, Ivar Gunnar Lia.

De unge politikerne gav uttrykk for at de var nervøse og spente på å tre inn i kommunestyret, men gledet seg til å ta fatt på politiker-vervet. Benedicte Hundhammer hadde allerede sittet en periode i kommunestyret og kunne komme med gode tips og råd til sine kommende kollegaer i kommunestyret.

Ungdomspolitikerne pratet også om hvorfor det er viktig at unge engasjerer seg politisk og hvordan de selv endte opp med å bli politisk engasjert og senere stille til valg.

Leder for ungdomsrådet i Ringerike, Anes Alnajjar, deltok også og snakket om hva ungdommene på Ringerike er opptatt av og hva ungdomsrådet jobber med. Særlig den nye skateparken, også kalt "Fosseparken", var en viktig sak for ungdomsrådet i perioden som har vært. Anes stilte også de unge politikerne spørsmålet om hva som var deres visjon for ungdom i Ringerike.

Debatten ble streamet live på www.ringblad.no og Ringerikes Blad hadde 7.september en sak fra debatten.

DEBATTEN BLE STREAMET LIVE PÅ RINGBLAD.NO. Foto: Skjermdump

Arrangementet var en del av Norsia Tenker Tankers prosjekt «Ungt medborgerskap og demokratiutvikling», som er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

PostLocal - noe
PostLocal - noe

Ta kontakt

Ønsker du en prat, et pristilbud, eller mer informasjon - ta kontakt! Vi svarer deg innen 24 timer.

ProsjektLogg