ProsjektLogg

Konferanse 2024

Årets ungdomskonferanse «Er du snitch er du ferdig» avholdes 12. april på Gledeshuset i Hønefoss.

Publisert: 21. februar 2024 Sted: Hønefoss

Utvalgte ungdommer og ansatte i kommunene Ringerike, Jevnaker og Hole har fått invitasjon til årets ungdomskonferanse – på Gledeshuset fredag 12. april 2024 kl 08:30 – 14:00. Konferansen omhandler et stadig mer sentralt tema for unge mennesker – «snitching». Tittelen på årets ungdomskonferanse er; «Er du snitch er du ferdig».

En prosjektgruppe med engasjerte ungdommer har jobbet med planlegging og forberedelser til konferansen i tett samarbeid med prosjektleder i Gi mening. 

Dette er programmet for dagen: 

 

Konferansen vil bli livestreamet av Ringerikes Blad, og du kan enkelt følge med her

Universitetet i Sørøst-Norge har et pågående forskningsprosjekt med nettopp tittelen «Er du snitch er du ferdig», og det er forskere i dette prosjektet som vil holde innlegg på konferansen kl. 09:30. Mer informasjon om forskningsprosjektet finner du her.

Rakel Rohde Næss  er prosjektleder og førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge. 

Lilian Martinez Romero er prosjektmedarbeider og praksislærer ved fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Politiet stiller også på konferansen og vil holde innlegg om hvordan de opplever utfordringer knyttet til snitching, og hvordan de anbefaler barn, unge og foresatte om å forholde seg til temaet.  Henrik Fagerås er politioverbetjent ved etterforkningsseksjonen i Hønefoss, og jobber med forebygging av kriminalitet blant ungdom under 18 år.

Ungdomskonferansen er imidlertid i størst grad MED og FOR ungdommer i regionen. På konferansen vil en ung modig stemme fortelle sin historie om hvordan han ble utsatt for snitching-fenomenet. 

Romeo Roso Serrano er ungdomspolitiker i Akershus og har deltatt på NRK Debatten, sammen med Rakel Rohde Næss, der temaet var «snitching».

 

I tillegg får vi høre hvilke tanker ordførerne i regionen har om utfordringene knyttet til snitching. 

Ordfører i Ringerike kommune:  Runar Johansen

Ordfører i Jevnaker kommune: Morten Lafton

Ordfører i Hole kommune: Syver Leivestad

 

Vi benytter anledningen til å takke Sparebansktiftelsen DNB så mye for midlene som er gitt til dette prosjektet og samarbeidet med Norsia Tenker Tanker.

Vi gleder oss!

PostLocal - noe
PostLocal - noe

Ta kontakt

Ønsker du en prat, et pristilbud, eller mer informasjon - ta kontakt! Vi svarer deg innen 24 timer.

ProsjektLogg